!-icon

הנתונים בעבודאטה משקפים את המצב השגרתי במשק, בניכוי מרבית השפעות הקורונה. 

occupation image

תזונאית (דיאטנית)

או תזונאי (דיאטן)?

הערכת הצרכים התזונתיים הספציפיים של אוכלוסיות או יחידים לאורך החיים ותרגומם לעצות שיסייעו לשמר או לשחזר את בריאותם של המטופלים או להפחית את רמת הסיכון שלהם. התבססות על גישות מוכחות כדי להעניק ליחידים, למשפחות ולקבוצות כלים לבחור או לספק מזונות מזינים, בטוחים, טעימים ומקיימים. מעבר לפעילות בתחום הבריאות, שיפור הסביבה התזונתית הכוללת דרך הממשלה, התעשייה והאקדמיה ובאמצעות מחקרים.
עיסוק זה מחייב:

תעודת מקצוע בתזונה ודיאטה

1
תואר ראשון
בדיאטטיקה. משך הלימודים 3 שנים
2
העדר רישום פלילי
3
בחינה
עיסוק זה שייך לתחום

דיאטה ותזונה

תמונת מצב של כל העיסוקים בתחום

image salary
שכר דומה לממוצע במשק
11,224
ממוצע בחודש
image weekly working hours
היקף שעות העבודה נמוך מהממוצע
34.3
ממוצע שבועי
image employee education
לרבים מהעוסקים בתחום יש
השכלה אקדמית
image employees and the self-employed
בתחום זה יש שיעור גבוה יחסית של
עצמאים
המידע מבוסס על עיבודי משרד העבודה לנתוני הלמ"ס מ-2020

רוצה לדעת מאילו תחומי לימוד הגיעו העוסקים בתחום זה?

עוד מידע על התחום

למי זה מתאים

אלה הכישורים שבדרך כלל צריך כדי להצליח בעיסוק הזה. כדאי לבדוק שיש לך לפחות חלק מהם

question-mark-img
ידע מומלץ לעיסוק זה
סימון מזון
התועלת של תוויות מזון; משמעותן ותפקידן בעידוד תזונה בריאה.
מינוח רפואי
המשמעות של מונחים וקיצורים רפואיים, של מרשמים רפואיים והתמחויות רפואיות שונות ומתי להשתמש בהם נכון.
פסיכולוגיה
ההתנהגות והביצועים האנושיים עם הבדלים אינדיבידואליים ביכולת, באישיות, בתחומי העניין, בלמידה ובמוטיבציה.
מידענות רפואית
התהליכים והכלים המשמשים לניתוח והפצה של נתונים רפואיים באמצעות מערכות ממוחשבות.
מדעי התזונה
התזונה האנושית והשינוי התזונתי לשיפור הבריאות בסביבות קליניות או אחרות. תפקידה של התזונה בקידום הבריאות ומניעת מחלות בכל ספקטרום החיים.
חקיקה בתחום הבריאות
זכויות וחובות המטופלים בנוגע למטפלי בריאות, וההשלכות וההעמדה לדין האפשריות ביחס לרשלנות או הזנחה פושעת בטיפול רפואי.
כימיה
ההרכב, המבנה והתכונות של חומרים והתהליכים והתמורות שהם עוברים; השימושים בכימיקלים שונים והאינטראקציות ביניהם, טכניקות ייצור, גורמי סיכון ושיטות סילוק.
פתולוגיה
מרכיבי המחלה, הגורם, מנגנוני ההתפתחות, שינויים במבנה התא וההשלכות הקליניות של אותם שינויים.
אפידמיולוגיה
ענף הרפואה העוסק בשכיחות, תפוצה ובקרה של מחלות. אטיולוגיה של המחלה, העברתה, חקירת התפרצות והשוואות של השפעות הטיפול.
תזונה של בני אדם בריאים
סוג התזונה הדרושה לאנשים בריאים בכל הגילאים.
פיזיולוגיית האדם
המדע החוקר את האיברים האנושיים ואת האינטראקציות והמנגנונים שלהם.
פיקוח על בני אדם
פעולת הכוונה של פרט אחד או קבוצת פרטים בפעילות מסוימת.
בדיקות קליניות בתחום מדעי התזונה
שיטות המשמשות להערכת מיומנויות קליניות בדיאטה.
השמנת יתר חולנית
הסיבות, הפתופיזיולוגיה וההשפעות על הבריאות של עודפי השומן בגוף.
חקיקה בתחום המזון
חקיקה הקשורה לתעשיית המזון והזנה לרבות ייצור מזון, היגיינה, בטיחות, חומרי גלם, תוספים, הנדסה גנטית, תיוג, תקנות סביבה ומסחר.
תיעוד במסמכים מקצועיים בתחום הבריאות
הסטנדרטים הכתובים מיושמים בסביבות המהעבודה של שירותי הבריאות למטרות תיעוד פעילותו של אדם.
שיטות ייעוץ
טכניקות ייעוץ המשמשות במסגרות שונות ועם קבוצות ויחידים שונים, בעיקר בנוגע לשיטות פיקוח וגישור בתהליך הייעוץ.
היגיינה במסגרות רפואיות
הנהלים קשורים לשמירה על סביבה היגיינית במסגרת שירותי בריאות כגון בתי חולים ומרפאות. החל משטיפת ידיים לניקוי ועד חיטוי של ציוד רפואי בשימוש ושיטות בקרת זיהומים.
מדעי המזון
חקר ההרכב הפיזי, הביולוגי והכימי של מזון והמושגים המדעיים העומדים בבסיס עיבוד המזון והתזונה.
הרכב תפריטים תזונתיים
תכנון, בחירה, הרכב וייצור של דיאטות עבור אנשים בריאים וחולים.
אלרגיות למזון
סוגי האלרגיות למזון במגזר, אילו חומרים מעוררים אלרגיות וכיצד ניתן להחליפם או להעלים אותם (במידת האפשר).
שיקום
השיטות והנהלים המשמשים כדי לעזור לאדם חולה או פצוע לשחזר מיומנויות שאבדו ולהחזיר לעצמו את היכולות והשליטה.
כימיה ביולוגית
כימיה ביולוגית היא תחום מומחיות רפואי המצוין בהנחיית האיחוד האירופי 2005/36/EC
כללי אתיקה ספציפיים במקצועות בתחום הבריאות
הנהלים והסטנדרטים המוסריים, השאלות האתיות והמחויבויות הספציפיות לעבודות במסגרת שירותי בריאות כגון כיבוד כבוד האדם, הגדרה עצמית, הסכמה מדעת וסודיות המטופל.
כללי היגיינה במזון
מערך התקנות הלאומיות והבינלאומיות להיגיינה של מוצרי מזון ובטיחות מזון, למשל תקנה (EC) 852/2004.
התאמה תזונתית של צריכת מזון
ההמלצות התזונתיות היומיות של צריכת מזון לתכנון תזונה, וכיצד לחומרים מזינים יש חלק חשוב בקידום הבריאות ותפקוד מיטבי.
פרמקולוגיה
פרמקולוגיה היא מומחיות רפואית, המוזכרת בהנחיית האיחוד האירופי 2005/36/EC.
אנטומיית האדם
היחסים הדינמיים של המבנה והתפקוד של האדם ומערכת השרירים, הלב וכלי הדם, מערכת הנשימה, העיכול, האנדוקרינית, השתן, הרבייה, מערכת העיכול והעצבים; אנטומיה ופיזיולוגיה תקינים ומשתנים לאורך כל תוחלת החיים של האדם.
הפרעות אכילה
הסוגים השונים, הפתופיזיולוגיה והפסיכולוגיה של הפרעות אכילה כמו אנורקסיה, בולימיה, הפרעות אכילה זלילה וכיצד ניתן לטפל בהן.
חישוב האנרגיה במזון
חישוב האנרגיה הכוללת של המזון על ידי חיבור האנרגיה שמספקת החלבונים, סך השומן, הפחמימות והסיבים התזונתיים הכלולים בארוחה או מוצר מזון אחד.
סוציולוגיה
ההתנהגות והדינמיקה הקבוצתית, מגמות והשפעות חברתיות, הגירות אנושיות, מוצא אתני, תרבויות, ההיסטוריה שלהן ומקורותיהן.
רפואת ילדים
רפואת ילדים היא מומחיות רפואית המוזכרת בהנחיית האיחוד האירופי 2005/36/EC.
question-mark-img

תכונות וכישרונות חשובים לעיסוק זה

הבנה בעל פה
היכולת להקשיב למידע ולרעיונות שמועברים בדיבור ולהבין אותם.
הבנה בכתב
היכולת לקרוא מידע ורעיונות שמוצגים בכתב ולהבין אותם.
הבעה בעל פה
היכולת להעביר מידע ורעיונות בדיבור כך שאחרים יוכלו להבין אותם.
הבעה בכתב
היכולת להעביר מידע ורעיונות בכתיבה כך שאחרים יוכלו להבין אותם.
רגישות לבעיות
היכולת לזהות כשמשהו לא תקין או עומד להשתבש. לא מדובר בפתרון של הבעיה, אלא רק ביכולת לזהות שיש בעיה.
דדוקציה (הסקה מהכלל אל הפרט)
היכולת להחיל כללים רחבים על בעיות ספציפיות כדי להפיק תשובות הגיוניות.
אינדוקציה (הסקה מהפרט אל הכלל)
היכולת לשלב פיסות מידע כדי ליצור כללים רחבים או מסקנות כלליות (בין היתר, למצוא קשרים בין אירועים שנראים לא קשורים).
בהירות דיבור
היכולת לדבר בבירור כך שאחרים יבינו.
גמישות קטגורית
היכולת לייצר מערכות של כללים כדי לקבץ דברים יחד במגוון אופנים, או להשתמש במערכות כאלו.
ארגון מידע
היכולת לסדר דברים או פעולות לפי סדר או דפוס מסוימים, לפי כלל או מערכת של כללים (לדוגמה, דפוס של מספרים, אותיות, מילים, תמונות, פעולות מתמטיות).
זיהוי קולי
היכולת לזהות ולהבין את הדיבור של אדם אחר.
מקוריות
היכולת להעלות רעיונות יוצאי דופן או חכמים במיוחד בנוגע למצב או לנושא נתונים, או לפתח דרכים יצירתיות לפתור בעיה.
ראייה מקרוב
היכולת לראות פרטים מטווח קצר (במרחק של כמטר מהמתבונן).
היגיון מתמטי
היכולת לבחור בנוסחאות או בשיטות המתמטיות הנכונות כדי לפתור בעיה.
שטף רעיונות
היכולת להעלות כמה וכמה רעיונות בנושא מסוים (מספר הרעיונות הוא שחשוב, ולא האיכות, הנכונות או מידת היצירתיות שלהם).
גישה למספרים
היכולת לחבר, לחסר, להכפיל ולחלק נכון ובמהירות.
קשב סלקטיבי
היכולת להתרכז במשימה אחת לאורך זמן בלי הסחות דעת.
question-mark-img

דברים שצריך לתרגל, ללמוד או לדעת כדי לעסוק בזה

הבנת הנקרא
הבנה של פסקאות ומשפטים כתובים במסמכים הקשורים לעבודה.
הקשבה פעילה
מתן תשומת לב מלאה לדבריהם של אחרים, הקדשת זמן להבנת הרעיונות המוצגים, העלאת שאלות לפי הצורך והימנעות מהפרעה בעיתוי לא מתאים.
דיבור
שיחה עם אחרים כדי להעביר מידע באופן אפקטיבי.
חשיבה ביקורתית
שימוש בהיגיון ובלוגיקה לזיהוי החוזקות והחולשות של מסקנות, גישות או פתרונות חלופיים לבעיות.
חדות אבחנה חברתית
מודעות לתגובותיהם של אחרים והבנת הסיבה שבגללה הגיבו בדרך זו.
שיקול דעת וקבלת החלטות
הבאה בחשבון של העלות והתועלת היחסיות של פעולות אפשריות כדי לבחור את האפשרות המתאימה ביותר.
נטייה שירותית
חיפוש פעיל אחר דרכים לעזור לאנשים.
פתרון בעיות מורכבות
זיהוי בעיות מורכבות וסקירה של המידע הרלוונטי כדי לפתח ולהעריך אפשרויות וליישם פתרונות.
ניטור
ניטור או הערכה של הביצועים האישיים או של אחרים או של ארגונים, כדי לשפר או כדי לנקוט פעולה מתקנת.
כתיבה
תקשורת יעילה בכתב לפי צורכי קהל היעד.
הדרכה
לימוד אחרים איך לבצע משהו.
אסטרטגיות למידה
בחירה בשיטות מתאימות של אימון והדרכה כשלומדים או מלמדים דברים חדשים.
תיאום
התאמת פעולות ביחס לפעולותיהם של אחרים.
למידה פעילה
הבנת ההשלכות של מידע חדש על פתרון בעיות ועל קבלת החלטות נוכחיות ועתידיות.
שכנוע
שכנוע אחרים לשנות את דעתם או את התנהגותם.
מדע
שימוש בשיטות ובכללים מדעיים לפתרון בעיות.
בחינת מערכות
זיהוי מדדים וחיוויים של ביצועי המערכת ושל הפעולות הדרושות לשיפורם כדי לקדם את מטרות המערכת.
ניהול זמן
ניהול הזמן האישי והזמן של אחרים.
ניתוח תפעולי
ניתוח צרכים ודרישות מוצר לצורך תכנון ואפיון.
ניתוח מערכות
קביעה איך מערכת צריכה לפעול ואיך שינויים בתנאים, בפעולות ובסביבה ישפיעו על התוצאות.
משא ומתן
קירוב בין אנשים וניסיון ליישב מחלוקות.
מתמטיקה
שימוש במתמטיקה לפתרון בעיות.
question-mark-img
SI -

הטיפוסים שהכי יתאימו לעיסוק הזה לפי מודל הולנד. מה זה?

חברתי
עיסוקים חברתיים כוללים עבודה עם אנשים, תקשורת איתם והדרכה. לעיתים קרובות הם כוללים סיוע או מתן שירות לאחרים.
חקרני
עיסוקים חקרניים כרוכים בעבודה עם רעיונות ובמחשבה רבה. עיסוקים אלה יכולים לכלול חיפוש אחר עוּבדות ופתרון בעיות בדרך של מחשבה.

לפעמים קוראים לעיסוק הזה גם –

דיאטן (תזונאי) בשירותי מזון
/
דיאטן (תזונאי) קליני
/
תזונאי ספורט
/
תזונאי בשירותי בריאות הציבור

לפעמים קוראים לעיסוק הזה גם –

דיאטנית (תזונאית) בשירותי מזון
/
דיאטנית (תזונאית) קלינית
/
תזונאית ספורט
/
תזונאית בשירותי בריאות הציבור
onet-logo

This page includes information from O*NET OnLine by the U.S. Department of Labor, Employment and Training Administration (USDOL/ETA). Used under the CC BY 4.0 license.
O*NET® is a trademark of USDOL/ETA. avodata.labor.gov.il has modified all or some of this information. USDOL/ETA has not approved, endorsed, or tested these modifications.

 

***

 

This service uses the ESCO classification of the European Commission. avodata.labor.gov.il has modified all or some of this information. The European Commission has not approved, endorsed, or tested these modifications.

אנחנו מצטערים לשמוע

0/250

ניתן לבחור עד 10 פריטים להשוואה
כדי להוסיף פריט חדש יש להסיר פריט קיים מהרשימה
taasuka catalog img
ניתן להשוות עיסוקים שונים לקבלת ההחלטה המתאימה ביותר
להוספת עיסוקים
יש ללחוץ על כפתור
הוספה להשוואה
שמנו לב שבדקת 2 עיסוקים:
ו
היית רוצה להשוות ביניהם?
ניתן להוסיף בהמשך גם דרך לחיצה על
“הוספה להשוואה”
ניתן לבחור עד 10 פריטים להשוואה
כדי להוסיף פריט חדש יש להסיר פריט קיים מהרשימה
education catalog img
ניתן להשוות תחומי לימוד שונים לקבלת ההחלטה המתאימה ביותר
להוספת תחומי לימוד
יש ללחוץ על כפתור
הוספה להשוואה
שמנו לב שבדקת 2 תחומי לימוד:
ו
היית רוצה להשוות ביניהם?
ניתן להוסיף בהמשך גם דרך לחיצה על
“הוספה להשוואה”
אתר זה משתמש בקוקיות (Cookies) כדי לתת לכם שירות טוב יותר למידע נוסף continue image