!-icon

הנתונים בעבודאטה משקפים את המצב השגרתי במשק, בניכוי מרבית השפעות הקורונה. 

occupation image

טכנולוגית מזון

או טכנולוג מזון?

פיתוח תהליכים לייצור חומרי מזון ומוצרים קשורים. תהליכים אלו מבוססים על עקרונות וטכנולוגיה כימיים, פיזיקליים וביולוגיים. עיצוב ותכנון פריסות או ציוד, פיקוח על צוותים, עיסוק בבקרה ובשיפור טכנולוגיות מזון בתהליכים של ייצור מזון.
עיסוק זה שייך לתחום

הנדסת כימיה

תמונת מצב של כל העיסוקים בתחום

image salary
השכר בתחום גבוה מהממוצע
18,426
ממוצע בחודש
image weekly working hours
היקף שעות העבודה גבוה מהממוצע
44.6
ממוצע שבועי
image employee education
לרבים מהעוסקים בתחום יש
השכלה אקדמית
image employees and the self-employed
שיעור השכירים והעצמאים
לא ידוע
המידע מבוסס על עיבודי משרד העבודה לנתוני הלמ"ס מ-2020

רוצה לדעת מאילו תחומי לימוד הגיעו העוסקים בתחום זה?

עוד מידע על התחום

למי זה מתאים

אלה הכישורים שבדרך כלל צריך כדי להצליח בעיסוק הזה. כדאי לבדוק שיש לך לפחות חלק מהם

question-mark-img
ידע מומלץ לעיסוק זה
עיבוד באמצעות אנזימים
תהליכים אנזימטיים המשמשים בייצור מזון וכן בתהליכים ביוטכנולוגיים תעשייתיים אחרים.
יכולת עיקוב בתעשיית המזון
אמצעי עקיבה כדי להגיב לסיכונים פוטנציאליים שיכולים להיווצר במזון ובמזון, כדי להבטיח שכל מוצרי המזון בטוחים לאכילה של בני אדם.
איומים שטמונים ברכיבים
מרכיבים וסיכונים פוטנציאליים שעלולים לפגוע בבני אדם, בצומח ובחי. פונקציות בנוסחאות מרכיבים.
חקיקה בתחום הבטיחות, הגהות וההיגיינה
מערך תקני הבריאות, הבטיחות וההיגיינה ופריטי החקיקה החלים במגזר ספציפי.
אחסון מזון
התנאים והשיטות הנכונות לאחסון מזון כדי למנוע ממנו להתקלקל, תוך התחשבות בלחות, אור, טמפרטורה וגורמים סביבתיים נוספים.
ביוטכנולוגיה
הטכנולוגיה המשתמשת, משנה או רותמת מערכות ביולוגיות, אורגניזמים ורכיבים תאיים לפיתוח טכנולוגיות ומוצרים חדשים לשימושים ספציפיים.
כימיה
ההרכב, המבנה והתכונות של חומרים והתהליכים והתמורות שהם עוברים; השימושים בכימיקלים שונים והאינטראקציות ביניהם, טכניקות ייצור, גורמי סיכון ושיטות סילוק.
שיטות הבטחת איכות
עקרונות הבטחת איכות, דרישות תקניות התהליכים והפעילויות המשמשים למדידה, בקרה, בקרת איכות של מוצרים ותהליכים.
עקרונות בטיחות מזון
רקע מדעי של תחום בטיחות מזון הכולל הכנה, טיפול ואחסון של מזון כדי למזער את הסיכון למחלות הנישאות במזון וסכנות בריאותיות אחרות.
שילוב טעמים
המגוון הגדול של שילובי טעמים לפיתוח מתכונים או מוצרים חדשים.
רעילות מזון
הגורמים להרעלת מזון וקלקול, שיטות שימור של מוצרי מזון למניעת הרעלה מלקוחות.
חקיקה בתחום המזון
חקיקה הקשורה לתעשיית המזון והזנה לרבות ייצור מזון, היגיינה, בטיחות, חומרי גלם, תוספים, הנדסה גנטית, תיוג, תקנות סביבה ומסחר.
הנדסת מזון
מחקר ופיתוח של מזונות חדשים, מוצרים ביולוגיים ופרמצבטיים, פיתוח ותפעול של מערכות ייצור ואריזה והפצה לתרופות/מוצרי מזון, תכנון והתקנה של תהליכי ייצור מזון.
תהליכי ייצור מזון ומשקאות
חומרי גלם ותהליכי ייצור לקבלת מוצרי מזון מוגמרים. חשיבות בקרת איכות וטכניקות אחרות לתעשיית המזון והמשקאות.
סיכונים הקשורים במפגעים פיזיים, כימיים וביולוגיים בתחום המזון והמשקאות
פרשנות של בדיקות מעבדה לפרמטרים המשפיעים על בטיחות המזון, תוך התחשבות בסיכונים הקשורים למפגעים פיזיים, כימיים וביולוגיים במזון ובמשקאות.
תעשיית המזון והמשקאות
התעשייה המתאימה והתהליכים המעורבים בתעשיית המזון והמשקאות, כגון בחירת חומרי גלם, עיבוד, אריזה ואחסון.
קו ייצור שימורי מזון
שלבים בקו תהליך השימורים משטיפה, מיזוג ושקילה של מוצרי מזון, שטיפה והכנת פחיות, מילוי פחיות וכן פעולות נוספות על מנת לקבל את התוצר הסופי.
מאפיינים פונקציונליים של מזון
מבנה, איכות, ערך תזונתי ו/או קבילות של מוצר מזון. תכונה תפקודית של מזון נקבעת על ידי תכונות פיזיקליות, כימיות ו/או אורגנולפטיות של מזון. דוגמאות לתכונה פונקציונלית עשויות לכלול מסיסות, ספיגה, שימור מים, יכולת הקצפה, גמישות ויכולת ספיגה של שומנים וחלקיקים זרים.
חקיקה בנוגע למוצרים מן החי
הכללים המשפטיים החלים על טמפרטורה, חומרי פסולת, עקיבות, תיוג, מסחר והובלה של מוצרים מן החי.
מדעי המזון
חקר ההרכב הפיזי, הביולוגי והכימי של מזון והמושגים המדעיים העומדים בבסיס עיבוד המזון והתזונה.
אלרגיות למזון
סוגי האלרגיות למזון במגזר, אילו חומרים מעוררים אלרגיות וכיצד ניתן להחליפם או להעלים אותם (במידת האפשר).
חומרי מזון
איכות ומגוון חומרי גלם, מוצרים חצי מוגמרים ומוצרי קצה של תחום מזון ספציפי.
שימור מזון
גורמי הידרדרות, גורמי שליטה (טמפרטורה, תוספים, לחות, pH, פעילות מים ועוד (כולל אריזה) ושיטות עיבוד מזון לשימור מוצרי מזון.
שילוב מרקמים
שילוב המרקמים למתכונים או מוצרים חדשים.
רכיבים של מוצרי מזון
מאפיינים טכניים של ניסוח רכיבים למוצרי מזון.
הרכב מוצרי מזון
הרכב כימי ותזונתי של מוצרי מזון, המאפשר שינוי של מוצרים ותהליכים קיימים ופיתוח חדשים.
מדעים מבוססי מעבדה
מדעים מבוססי מעבדה כגון ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, מדע משולב או מדעי מעבדה מתקדמים.
מיקרואורגניזמים פתוגניים במזון
הזיהוי והאפיון של מיקרואורגניזמים פתוגניים במזון ושיטות מניעה נאותות לעיכוב רבייתם בחומרי מזון.
מחלות שמקורן במזון
הבנת מחלות הנישאות במזון והרעלות מזון כדי למנוע בעיות בבריאות הציבור.
תהליכי תסיסה של מזון
המרת פחמימות לאלכוהול ופחמן דו חמצני. תהליך זה מתרחש באמצעות חיידקים או שמרים, או שילוב של השניים בתנאים אנאירוביים. התססת מזון מעורבת גם בתהליך התפחת לחם ובתהליך ייצור חומצת חלב במזונות כמו נקניקים יבשים, כרוב כבוש, יוגורט, חמוצים וקימצ'י.
question-mark-img

תכונות וכישרונות חשובים לעיסוק זה

הבנה בעל פה
היכולת להקשיב למידע ולרעיונות שמועברים בדיבור ולהבין אותם.
רגישות לבעיות
היכולת לזהות כשמשהו לא תקין או עומד להשתבש. לא מדובר בפתרון של הבעיה, אלא רק ביכולת לזהות שיש בעיה.
דדוקציה (הסקה מהכלל אל הפרט)
היכולת להחיל כללים רחבים על בעיות ספציפיות כדי להפיק תשובות הגיוניות.
אינדוקציה (הסקה מהפרט אל הכלל)
היכולת לשלב פיסות מידע כדי ליצור כללים רחבים או מסקנות כלליות (בין היתר, למצוא קשרים בין אירועים שנראים לא קשורים).
הבנה בכתב
היכולת לקרוא מידע ורעיונות שמוצגים בכתב ולהבין אותם.
ראייה מקרוב
היכולת לראות פרטים מטווח קצר (במרחק של כמטר מהמתבונן).
הבעה בעל פה
היכולת להעביר מידע ורעיונות בדיבור כך שאחרים יוכלו להבין אותם.
הבעה בכתב
היכולת להעביר מידע ורעיונות בכתיבה כך שאחרים יוכלו להבין אותם.
ארגון מידע
היכולת לסדר דברים או פעולות לפי סדר או דפוס מסוימים, לפי כלל או מערכת של כללים (לדוגמה, דפוס של מספרים, אותיות, מילים, תמונות, פעולות מתמטיות).
גמישות קטגורית
היכולת לייצר מערכות של כללים כדי לקבץ דברים יחד במגוון אופנים, או להשתמש במערכות כאלו.
מקוריות
היכולת להעלות רעיונות יוצאי דופן או חכמים במיוחד בנוגע למצב או לנושא נתונים, או לפתח דרכים יצירתיות לפתור בעיה.
זיהוי קולי
היכולת לזהות ולהבין את הדיבור של אדם אחר.
בהירות דיבור
היכולת לדבר בבירור כך שאחרים יבינו.
גמישות סיכום
היכולת להבחין בדפוס מוכר או לזהות דפוס מוכר (צורה, חפץ, מילה או צליל) שמוסתר בין גורמים אחרים שמסיחים את הדעת.
שטף רעיונות
היכולת להעלות כמה וכמה רעיונות בנושא מסוים (מספר הרעיונות הוא שחשוב, ולא האיכות, הנכונות או מידת היצירתיות שלהם).
היגיון מתמטי
היכולת לבחור בנוסחאות או בשיטות המתמטיות הנכונות כדי לפתור בעיה.
גישה למספרים
היכולת לחבר, לחסר, להכפיל ולחלק נכון ובמהירות.
הבחנה חזותית בין צבעים
היכולת להתאים צבעים או להבחין בהבדלים ביניהם, כולל הבדלי גוונים ובהירות.
מהירות תפיסתית
היכולת להשוות, במהירות ובדייקנות, את הדומה והשונה בין קבוצות של אותיות, מספרים, חפצים, תמונות או דפוסים. הדברים שביניהם יש להשוות יכולים להיות מוצגים בו-בזמן או זה אחרי זה. יכולת זו כוללת גם השוואה בין עצם מוצג ובין עצם מהזיכרון.
קשב סלקטיבי
היכולת להתרכז במשימה אחת לאורך זמן בלי הסחות דעת.
question-mark-img

דברים שצריך לתרגל, ללמוד או לדעת כדי לעסוק בזה

הבנת הנקרא
הבנה של פסקאות ומשפטים כתובים במסמכים הקשורים לעבודה.
הקשבה פעילה
מתן תשומת לב מלאה לדבריהם של אחרים, הקדשת זמן להבנת הרעיונות המוצגים, העלאת שאלות לפי הצורך והימנעות מהפרעה בעיתוי לא מתאים.
כתיבה
תקשורת יעילה בכתב לפי צורכי קהל היעד.
דיבור
שיחה עם אחרים כדי להעביר מידע באופן אפקטיבי.
חשיבה ביקורתית
שימוש בהיגיון ובלוגיקה לזיהוי החוזקות והחולשות של מסקנות, גישות או פתרונות חלופיים לבעיות.
ניטור
ניטור או הערכה של הביצועים האישיים או של אחרים או של ארגונים, כדי לשפר או כדי לנקוט פעולה מתקנת.
פתרון בעיות מורכבות
זיהוי בעיות מורכבות וסקירה של המידע הרלוונטי כדי לפתח ולהעריך אפשרויות וליישם פתרונות.
שיקול דעת וקבלת החלטות
הבאה בחשבון של העלות והתועלת היחסיות של פעולות אפשריות כדי לבחור את האפשרות המתאימה ביותר.
למידה פעילה
הבנת ההשלכות של מידע חדש על פתרון בעיות ועל קבלת החלטות נוכחיות ועתידיות.
מדע
שימוש בשיטות ובכללים מדעיים לפתרון בעיות.
ניתוח מערכות
קביעה איך מערכת צריכה לפעול ואיך שינויים בתנאים, בפעולות ובסביבה ישפיעו על התוצאות.
בחינת מערכות
זיהוי מדדים וחיוויים של ביצועי המערכת ושל הפעולות הדרושות לשיפורם כדי לקדם את מטרות המערכת.
ניתוח בקרת איכות
ביצוע בדיקות ובקרות למוצרים, לשירותים או לתהליכים כדי להעריך את האיכות או את הביצועים שלהם.
חדות אבחנה חברתית
מודעות לתגובותיהם של אחרים והבנת הסיבה שבגללה הגיבו בדרך זו.
מתמטיקה
שימוש במתמטיקה לפתרון בעיות.
אסטרטגיות למידה
בחירה בשיטות מתאימות של אימון והדרכה כשלומדים או מלמדים דברים חדשים.
תיאום
התאמת פעולות ביחס לפעולותיהם של אחרים.
שכנוע
שכנוע אחרים לשנות את דעתם או את התנהגותם.
משא ומתן
קירוב בין אנשים וניסיון ליישב מחלוקות.
הדרכה
לימוד אחרים איך לבצע משהו.
נטייה שירותית
חיפוש פעיל אחר דרכים לעזור לאנשים.
ניהול זמן
ניהול הזמן האישי והזמן של אחרים.
question-mark-img
IRC -

הטיפוסים שהכי יתאימו לעיסוק הזה לפי מודל הולנד. מה זה?

חקרני
עיסוקים חקרניים כרוכים בעבודה עם רעיונות ובמחשבה רבה. עיסוקים אלה יכולים לכלול חיפוש אחר עוּבדות ופתרון בעיות בדרך של מחשבה.
ביצועי
עיסוקים ביצועיים כוללים התנסות מעשית בבעיות ובפתרונן. לעיתים קרובות הם קשורים בצמחים, בחיות ובחומרים פיזיים כמו עץ, כלים ומכונות. עיסוקים ביצועיים רבים דורשים עבודה בחוץ ואינם כוללים הרבה התעסקות בניירת או עבודה הדוקה עם אחרים.
מִנהלתי
עיסוקים מִנהלתיים כוללים עבודה לפי שגרות ונהלים קבועים. הם דורשים התעסקות בנתונים ובפרטים, יותר מאשר ברעיונות. בדרך כלל יש בהם גם מִדרג ברור של סמכות (למשל, שרשרת ניהול ברורה).
onet-logo

This page includes information from O*NET OnLine by the U.S. Department of Labor, Employment and Training Administration (USDOL/ETA). Used under the CC BY 4.0 license.
O*NET® is a trademark of USDOL/ETA. avodata.labor.gov.il has modified all or some of this information. USDOL/ETA has not approved, endorsed, or tested these modifications.

 

***

 

This service uses the ESCO classification of the European Commission. avodata.labor.gov.il has modified all or some of this information. The European Commission has not approved, endorsed, or tested these modifications.

אנחנו מצטערים לשמוע

0/250

ניתן לבחור עד 10 פריטים להשוואה
כדי להוסיף פריט חדש יש להסיר פריט קיים מהרשימה
taasuka catalog img
ניתן להשוות עיסוקים שונים לקבלת ההחלטה המתאימה ביותר
להוספת עיסוקים
יש ללחוץ על כפתור
הוספה להשוואה
שמנו לב שבדקת 2 עיסוקים:
ו
היית רוצה להשוות ביניהם?
ניתן להוסיף בהמשך גם דרך לחיצה על
“הוספה להשוואה”
ניתן לבחור עד 10 פריטים להשוואה
כדי להוסיף פריט חדש יש להסיר פריט קיים מהרשימה
education catalog img
ניתן להשוות תחומי לימוד שונים לקבלת ההחלטה המתאימה ביותר
להוספת תחומי לימוד
יש ללחוץ על כפתור
הוספה להשוואה
שמנו לב שבדקת 2 תחומי לימוד:
ו
היית רוצה להשוות ביניהם?
ניתן להוסיף בהמשך גם דרך לחיצה על
“הוספה להשוואה”
אתר זה משתמש בקוקיות (Cookies) כדי לתת לכם שירות טוב יותר למידע נוסף continue image